Word lid van WSR Montfoort

Lessen bij de WSR

Lessen

Lessen met eigen paard of pony

Leden met een eigen paard of pony kunnen hun lidmaatschap uitbreiden met een wekelijkse dressuur- en springles. Alle lessen worden gegeven door enthousiaste en  gediplomeerde instructrices.

Als je gebruik wilt maken van de verenigingslessen dien je ook accommodatielid te zijn om gebruik van de rijbakken te mogen maken. Tijdens de lessen blijft altijd een deel van de rijbakken beschikbaar om vrij te kunnen rijden.

De tarieven staan op de pagina lidmaatschap en tarieven.

Lessen met een manegepony

Voor kinderen in de leeftijd van 7-17 jaar bieden wij manegelessen aan op pony’s van de vereniging. Wij beschikken over lieve pony’s waarop kinderen de basisbeginselen van het paardrijden kunnen leren en we hebben ook grotere pony's voor de meer gevorderde ruiters. Er worden maximaal 5 pony’s per les ingezet. Op die manier is er voldoende aandacht voor iedereen en kan het niveau van de ponyruiters zich optimaal ontwikkelen. Ook deze lessen worden gegeven door enthousiaste, gediplomeerde instructeurs.

De ponylessen duren 45 minuten en het dragen van een goedgekeurde veiligheidshelm, rijlaarzen en rijbroek zijn verplicht. Deze kleding dien je zelf aan te schaffen voorafgaand aan de eerste les. Het poetsen en zadelen van je pony voor aanvang van de les neemt ongeveer 15 tot 30 minuten in beslag. Hou er daarom rekening mee dat je op tijd arriveert voor de les. Reserveer ook na afloop van de les wat tijd voor de naverzorging van je pony.

De lessen op de manegepony's en onze wachtlijst zijn momenteel volledig bezet en daarom is het nu niet mogelijk om je op te geven voor de lessen bij De West Stichtse Ruiters. De doorlooptijd op de wachtlijst kan momenteel oplopen tot een jaar. Op het moment dat er weer ruimte is voor nieuwe ruiters dan vermelden we dat op deze website.

Manegelessen

Lesduur

Prijs

Proefles 30 min € 20,00
Maandkaart (1 les per week) 45 min € 50,00

De maandkaart wordt automatisch verlengd en er geldt een opzegtermijn van 1 kalendermaand. Voor de betalingen maken we gebruik van ClubCollect waarbij automatische incasso mogelijk is en iDeal betaling. 

In de zomervakantie plannen we een aantal weken vakantie voor de pony’s en voor onszelf en dan zijn er dus geen lessen. We brengen in die periode enkel de weken in rekening dat er wel les wordt gegeven. De rest van het jaar en dus ook tijdens de andere schoolvakanties gaan de lessen in principe gewoon door. Mocht er toch een les onverhoopt door ons worden afgezegd, dan verlagen wij het maandbedrag met € 12,50 per les.

Als je ervoor kiest om je niet in te zetten als vrijwilliger voor de vereniging is het maandbedrag € 5 hoger, de keuze voor vrijwilligerswerk kun je doorgeven via het formulier op de website.

Overzicht lestijden WSR

Maandag   

17.15 - 19.30 Manegelessen door Esther van Eck

19.30 - 21.00 Verenigingslessen dressuur paarden door Linda Dorland

Dinsdag       

17.30 - 19.00 Manegelessen door Gwen Schreuder

19.30 - 21.30 Verenigingslessen springen door Martine de Voogt

Woensdag   

15.00 - 16.30 Manegelessen door Lisanne van Rooijen

17.30 - 21.30 Verenigingslessen springen door Martine de Voogt

Donderdag  

16.45 - 18.15 Manegelessen door Gwen Schreuder

18.15 - 19.45 Verenigingsles dressuur door Jorien Janmaat

19.45 - 21.15 Verenigingslessen dressuur paarden door Clara van Wijk

Vrijdag         

17.45 - 18.30 Manegegles door Pytha Verdouw

18.30 - 19.30 Verenigingsles dressuur pony's door Pytha Verdouw

19.30 - 20.30 Introductielessen door Esther van Eck

Zaterdag     

9.45 - 12.00 Manegelessen door Lisanne van Rooijen