Word lid van WSR Montfoort

Lessen bij de WSR

Lessen

Lessen met eigen paard of pony

Leden met een eigen paard of pony kunnen hun lidmaatschap uitbreiden met wekelijkse dressuur- of springles. Alle lessen worden gegeven door een aantal enthousiaste, gediplomeerde instructrices.

Als je gebruik maakt van de verenigingslessen, heb je recht op één dressuurles of één springles per week. Daarnaast mag je het hele jaar gebruik maken van de accomodatie, m.u.v. de dagen waarop andere activiteiten gepland staan (zoals bijvoorbeeld wedstrijden). Tijdens lessen is er altijd een deel van de binnenbak beschikbaar om vrij te rijden.

De tarieven staan op de pagina lidmaatschap en tarieven.

Lessen met een manegepony

Onze vereniging biedt tevens manegelessen aan op pony’s van de vereniging. Wij beschikken over lieve pony’s waarop kinderen de basisbeginselen van het paardrijden kunnen leren.

Er worden maximaal 6 pony’s per les ingezet. Op die manier is er voldoende aandacht voor iedereen en kan het niveau van de ponyruiters zich optimaal ontwikkelen. Ook deze lessen worden gegeven door enthousiaste, gediplomeerde instructeurs.

Je bent bij ons van harte welkom voor een proefles. Mail hiervoor naar lessen@wsrmontfoort.nl of vul het inschrijfformulier op deze website in. Als deze goed is bevallen en je nog onervaren bent is het startpakket de volgende stap. Dan leren we jou in 10 privé-lessen stappen, draven, galopperen, figuren rijden en op- en afzadelen. De basis dus om door te stromen naar de groepsles.

De lessen worden gegeven van dinsdag t/m zaterdag. Je wordt in overleg met de instructie ingedeeld in een bepaalde les. Binnen de les houden we rekening met je niveau (beginner-halfgevorderd-gevorderd-vergevorderd). De lessen duren 1 uur en het dragen van een goedgekeurde veiligheidshelm is verplicht, rijlaarzen en rijbroek zijn aanbevolen.

Het poetsen en zadelen van je pony voor aanvang van de les neemt ongeveer 15 tot 30 minuten in beslag. Houd alvast rekening met deze tijd. Reserveer ook na afloop van de les wat tijd voor de naverzorging van je pony.

Manegelessen

Duur

Pony

Proefles 30 min € 20,00
Startpakket (10x privé-les) 30 min € 200,00
Maandkaart (1x les per week) 60 min € 60,00
Privé-les 30 min € 20,00

Ponylessen

Maandag                                                 Donderdag

18.30-19.00 introductieles               9.00-20.00 groepsles eigen pony's

19.00-19.30 introductieles

19.30-20.30 groepsles

Dinsdag                                                Vrijdag

18.30-19.30 groepsles                   17.45-18.15 introductieles

19.30-20.30 groepsles                   18.15-19.15 groepsles

Woensdag                                          Zaterdag

16.00-17.00 groepsles                  15.00-16.00 groepsles

17.00-18.00 groepsles                  16.00-17.00 groepsles

19.00-20.00 groepsles

De maandkaart wordt automatisch verlengd. De betaling van de manegelessen vindt plaats door middel van automatische incasso. De maandkaart is per de 1e van de maand opzegbaar, waarbij er een opzegtermijn van 1 maand geldt.

In de zomervakantie plannen we 3 weken vakantie voor de pony’s en voor onszelf, dan zijn er dus geen lessen. We brengen in die periode (medio juli/augustus) enkel de weken in rekening dat er wel les wordt gegeven. Uiteraard zullen we u hier tijdig van informeren. De rest van het jaar en dus ook tijdens de andere schoolvakanties gaan de lessen gewoon door, m.u.v. lessen die vallen op de feestdagen.

In combinatie met een maandkaart voor de manegelessen is het ook mogelijk om een pony te leasen. Neem voor meer informatie contact met ons op via lessen@wsrmontfoort.nl.